Het blik is leeg Ö

Doorgaans vinden we het in de bedrijfstak niet erg als de bodem in zicht komt, want dan breken we een nieuwe bus aan en kunnen we met nieuwe, verse verf verder gaan of ergens anders opnieuw iets moois creŽren.
Voor ons als Stichtingbestuur van Museum Het Schildersvak ligt het dit keer toch heel anders. Per 1 september 2003 is Museum Het Schildersvak niet meer te vinden in Boekelo. Er is ook geen zicht op dat de deuren binnenkort op een andere locatie open gaan.

Dat vinden wij spijtig en doet ons pijn! Na 10 jaar voorbereiden en anderhalf jaar open te zijn geweest, gaan de spullen weer in opslag in hoop op betere tijden of gunstiger omstandigheden

Ondanks de steun van velen is de locatie te duur gebleken. Begin 2003 hebben wij de verhuurder verzocht het huurcontract te verbreken en uit te zien naar een nieuwe verhuurder. Stil hadden wij de hoop nog tot de winter van 2003/2004 te kunnen blijven zitten en te werken aan een meer passender locatie. De financiŽle positie noopte ons om in te gaan op het aanbod van de nieuwe huurder en per 1 september de ruimte leeg op te leveren. Jammer!

Jammer, want de reacties van ruim 1500 bezoekers waren positief en ook de vooruitzichten op de wat langere termijn waren zeker niet ongunstig. De afgelopen periode is voor ons zeer waardevol en leerzaam geweest. We gaan dan ook door met het zoeken naar een passende locatie en achter de schermen wordt gewerkt aan een organisatievorm, die ook op de langere termijn de continuÔteit kan waarborgen.
Een ontwikkeling die we voor de bouwvakvakantie hebben opgestart (naast het zoeken naar mogelijkheden voor een zelfstandig museum), is de deelname in de Werkgroep Culturele Verzamelingen Hengelo (WCVH), waarmee gezamenlijk wordt gewerkt aan de totstandkoming van een verzamelmuseum.

Ondanks het zicht op de bodem, denken we al aan het nieuwe blik dat we straks mogen open maken. Wij, als bestuur van Stichting Museum Het Schildersvak, willen u als sponsor, vriend, donateur of als schenker van museumstukken, ook namens de vrijwilligers, hartelijk bedanken voor wat u in de afgelopen jaren voor het behoud van het cultureel erfgoed van Het Schildersvak heeft betekent. Wij hopen ook in de toekomst op u te mogen blijven rekenen.

Bestuur Museum Het Schildersvak